Menu

jJedz zdrowo i nie tyj

Marzec 21, 2017 - Uncategorized
jJedz zdrowo i nie tyj

Zrównoważona
dieta oznacza zjadanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w we
właściwych proporcjach. 40 procent diety
powinny stanowić warzywa. W
dobrej diecie powinny
być pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroka gama warzyw. Nie może w niej
zabraknąć szparagów a także szpinaku. Najlepiej
ugotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez nadmiaru dodatków. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe trzeba spożywać raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier należy konsumować sporadycznie, czyli bardzonieczęsto,
bo nie jest to element niezbędny w diecie.Konsumowanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy wygłodzeni i organizm nie
kolekcjonuje kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Regularne spożywanie wiedzie do szybkiego
dobrego wyglądu
zewnętrznego. Porcje jedzenia powinny być małe –
jedząc niewiele możemy czuć się syci,
naukowcy to udowodnili. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
z pewnością jest wystarczające. Oleje
roślinne i oliwa są bardzo
zdrowe. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadadobry dla diety tłuszcz, więc
trzeba je koniecznie włączyć do
lekkiej diety. Należy
jadać rzeczy jak najmniej
przetworzone, bo tylko takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z potraw oferowanych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być najlepszej
jakości, bo tylko wysoka standardjest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : tani cialis

kamagra